08
Sep
terug naar volledige nieuwsoverzicht

Uniek: vier zeges op één dag!

Een blauwe hemel vandaag zondag, maar toch bleef het de hele dag zeges van Lares - Doltcini regenen. Wat onze jongens klaarden, is uniek: vier overwinningen op één dag. 


 Het begon in Zemst-Hofstade, decor van de tweede regionale cyclocross van dit prille veldritseizoen. Bij de nieuwelingen bezette onze ploeg plaatsen 1 en 2: in een spurt van zeven koplopers won Florian Vermeersch voor onze aanwinst Arno Debeir, die sinds 1 september in onze kleuren rijdt. Wie dacht dat het daarbij stopte, had ongelijk: de volgende overwinning volgde iets later in Zemst, want Jappe Jaspers won zijn allereerste wedstrijd bij de juniores, met zo'n twintig seconden voorsprong op de eerste achtervolgers. Met dank ook aan Jenko Bonne, die vroeg in de wedstrijd het gat liet vallen, waardoor een sterke Jappe alleen aan de leiding kwam. Jenko gaf finaal nog op door materiaalpech.

Winnen deden onze jongens vandaag ook op de mountainbike en de wegfiets. Onze Zwitserse junior Johan Jacobs was de beste in de Meirishausen EKS Cup, een MTB-wedstrijd in eigen land. En Tijl Pauwels, die keerde in stijl terug in competitie nadat hij eerder deze zomer een sleutelbeenbreuk brak. In het Brabantse Wilsele won Tijl bij de nieuwelingen een regionale wegwedstrijd, door na een erg lastige koers twee medevluchters te kloppen in de spurt.

Herinneren we er nog eventjes aan dat Elias Van Hecke gisteren al voor het eerste veldritsucces van Lares - Doltcini had gezorgd door in Steenhuffel zijn eerste optreden bij de beloften en elite zonder contract te winnen. Later deze week volgt een interview met onze eerstejaarsbelofte.

Op de foto (met dank aan Kurt Vermeerbergen/Cyclingsite.be): de eerste overwinning van Jappe Jaspers.


 
Bron: www.lares-doltcini.be
PRIVACY