27
Sep
terug naar volledige nieuwsoverzicht

Tweemaal podium in Erpe-Mere, winst in Izegem

Een flink deel van de talenten van Lares - Doltcini had gisteren al gecrost in Neerpelt, maar ook in Erpe-Mere gingen we met verschillende jongens aan de slag. Dat zorgde voor twee extra podiumplaatsen: Lloyd Sprangers werd tweede bij de nieuwelingen, Tijl Pauwels derde bij de junioren. Lloyd kon in eigen streek niet optornen tegen een sterke Vince Van den Eynde. Geen schande, aangezien onze Zottegemnaar gisteren ook al had gecrost in Neerpelt. Na een tuimelperte van concurrent Andres Verdonck pakte Lloyd wel weer een fraaie podiumplek. Bjarne Laroy stapte ziek af.

 


Bij de juniores hadden we heel wat jongens aan de start, en die hadden er duidelijk zin in. Want ondanks de zware benen van Neerpelt vlogen Alex Colman en Tijl Pauwels er meteen stevig in. Enkel de sterke Nederlander Jens Dekker en nadien ook de verrassende Seppe Rombouts gingen nog op en over onze twee jongens. Tijl (foto Photopress.be) hield daags na zijn vierde plek in Neerpelt wel de derde stek vast, terwijl Alex standhield op plaats vier. Thijs Wolsink, niet hersteld van zijn goeie wedstrijd van gisteren, werd achtste, vlak voor beste eerstejaars Arno Debeir. Louis Overmeire en Dante Scoponi ontgoochelden zichzelf met een 20ste en 21ste plek.

Wat in Erpe-Mere niet lukte, deed West-Vlaming Yente Peirens wel in de regionale veldrit in Izegem. Onze eerstejaars, die prima aan zijn seizoen is begonnen, won er bij de nieuwelingen en zette onze zegeteller zo op negen. Ook knap was de derde plek in Hoboken van een andere eerstejaarsnieuweling, Kempenaar Witse Meeussen. Onze piepjonge Nederlander Luke Verburg ten slotte werd vijfde in eigen land in Dordrecht.

 

(Bron: lares-doltcini.be)

PRIVACY