23
Sep
terug naar volledige nieuwsoverzicht

Ook Arno Debeir mag naar Sunweb - Napoleon Games

Met Thijs Wolsink, Mitch Groot en Florian Vermeersch hadden al drie renners binnen Lares - Doltcini de zekerheid dat ze na hun juniorenperiode mochten doorgroeien naar moederploeg Sunweb - Napoleon Games (die op dat moment al Marlux - Napoleon Games zal heten). Op de ploegvoorstelling kwam daar een vierde naam bij, want maandag tekende ook Arno Debeir bij.


De West-Vlaming is net gestart aan zijn eerste winter bij de juniores, woont in het Torhout van Klaas Vantornout en veroverde vorig jaar als nieuweling de eindwinst in de bpost bank trofee en de zilveren plak op het BK in Erpe-Mere. Resultaten die ook andere ploegen in het oog schoten, maar toch besloot Arno om zijn carrière in dezelfde familie verder te zetten. Hij blijft als junior in dienst bij Lares - Doltcini, om nadien over te stappen naar onze moederploeg waar hij zijn beloftetermijn zal doorlopen.

"Mooi dat ik die kans krijg. Een kans die ik met beide handen zal grijpen", klinkt het gemotiveerd bij onze getalenteerde klimmer. Goed nieuws dus voor hem, maar jammer genoeg heeft hij ook wat kopzorgen. Arno sukkelt al sinds het begin van de stage in La Roche met een aanslepende blessure, maar zal dit weekend toch de start nemen in Erpe-Mere.

 

(bron: lares-doltcini.be)

PRIVACY