03
Okt
terug naar volledige nieuwsoverzicht

Nieuwelingen scoren in regionaal circuit

Terwijl het gros van onze junioren zich oplaadde voor de openingsmanche van de Hansgrohe Superprestige van zondag in het Nederlandse Gieten, kozen de meeste van onze nieuwelingen afgelopen zavoor het regionale Belgische circuit. En dat niet zonder succes.

 


In Kruishoutem schreef Gerben Kuypers de allereerste editie van de veldrit in Lozerbos op zijn naam. Op een omloop die hij woensdag nog samen met zijn ploegmaats en begeleider Angelo De Clercq ging verkennen, haalde Gerben het solo. Goed voor zijn vierde zege al van dit prille seizoen, al had onze West-Vlaming in vorm deze keer wel het geluk dat ploegmaat Lloyd Sprangers zijn kansen op de zege zag opgaan in rook toen zijn ketting in de knoop ging op het moment dat hij met Gerben op kop reed. Lloyd werd nog vierde, eerstejaars Yente Peirens na verschillende foutjes zesde en daarmee de beste van zijn geboortejaar.

Ook in het Antwerpse Vorselaar werd gecrost, en dat voor de provinciale titels. Witse Meeussen moest niet met lege handen naar huis, want hij werd vierde bij de nieuwelingen en hield daar de Antwerpse trui als beste eerstejaars aan over. Knap voor Witse, die sterk begonnen is aan zijn eerste winter in dienst van Lares - Doltcini. Ook juniores Tijl Pauwels en Dante Scoponi deden het puik in Vorselaar: Tijl werd vierde ondanks een fietsloze week door een schooluitstap, Dante presteerde ondanks een val een stuk beter dan vorige week in Erpe-Mere, goed voor de zevende plek en de beste notering als eerstejaars.

Foto (www.start-box.be): Wietse - links - in zijn eerste kampioenenshirtje voor Lares - Doltcini.

PRIVACY