26
Sep
terug naar volledige nieuwsoverzicht

Neerpelt: Gerben Kuypers beste nieuweling, Thijs Wolsink 2e junior

De opwarmertjes in het B-circuit zitten erop, met de Soudal GP Neerpelt stond vandaag de eerste belangrijke wedstrijd op het programma van onze talenten. Een cross waarin we het uitstekend deden. Gerben Kuypers won (voor de derde keer al dit seizoen) bij de nieuwelingen, Thijs Wolsink stond op de tweede podiumtrap bij de juniores.


Dat Gerben met een prima conditie uit de zomer is gekomen, bewees hij de voorbije weken al. In Neerpelt ging het succesverhaal dus verder. Onze West-Vlaming nam vroeg de wedstrijd in handen, waardoor een kopgroepje van drie zich afscheidde. Even moest Gerben naar adem happen toen de Nederlander Hazekamp in de finale versnelde, maar hij herstelde en reed in de slotronde op zijn beurt weg. Goed voor zijn derde zege op vier wedstrijden. Lloyd Sprangers maakte even deel uit van de kopgroep maar moest uiteindelijk met de vierde plek tevreden zijn, eerstejaars Yente Peirens (na een rotstart) en Luke Verburg (na twee valpartijen) finishten respectievelijk als 13de en 16de.

Thijs kon het goeie voorbeeld van Gerben dus net niet volgen bij de juniores. Onze Nederlander deed het nochtans prima, want hij reed al vroeg in de wedstrijd aan de leiding met onze oud-renner Jappe Jaspers. Die bleek echter net de betere en kon na een spannend duel afscheid nemen van Thijs in de slotronde. Jammer, want onze Nederlander heeft een stevige sprint in huis. Net niet werd het ook voor Tijl Pauwels, die na een knappe wedstrijd net niet op het podium finishte maar met een vierde plek wel tevreden naar huis kon. Na een sterke beginfase werd Alex Colman achtste, terwijl Mitch Groot in de eerste wedstrijdhelft heel energiek meeknokte voor podium of meer, maar daarbij over zijn toeren ging en na een valpartij uiteindelijk pas tiende werd. Eerstejaars Florian Vermeersch ten slotte ging uit de allereerste bocht, viel later in de openingsronde ook nog stevig, maar toonde toch mentale weerbaarheid door terug te vechten naar plek 16.

 

(Bron: lares-doltcini.be)

PRIVACY