12
Okt
terug naar volledige nieuwsoverzicht

Met drie podiumplaatsen terug uit Ronse

 Ook in Ronse waren de renners van Lares - Doltcini niet van het podium weg te slaan, al vielen er deze keer geen overwinningen te melden. Bij de nieuwelingen scheelde het nochtans niet veel. Eerst reed man in vorm Florian Vermeersch aan de leiding, maar hij kon die inspanning niet volhouden en werd voorbijgegaan door ploegmakker Arno Debeir en Andreas Goeman. In de spurt voor de zege schoot Arno jammer genoeg uit z'n klikpedaal, waardoor hij zijn kansen niet kon verdedigen en - opnieuw - tweede werd. Florian finishte nog als derde, een sterke Lloyd Sprangers als vijfde en (veruit) beste eerstejaars, en Dante Scoponi na pech als negende.


 Ook bij de juniores deden verschillende jongens van Lares - Doltcini het prima, al konden we tegen Belgisch kampioen Eli Iserbyt opnieuw niet op. Johan Jacobs probeerde het even, maar na een week ziekte moest hij - al brakend - opgeven. Jappe Jaspers nam Johans rol goed over door een tijd op de tweede plek te fietsen en uiteindelijk nog derde te worden, terwijl een andere eerstejaars, Thijs Wolsink, na een knappe remonte vijfde werd. Jenko Bonne had veel last van de rug maar werd toch nog achtste, Alex Colman (vorige week ziek) was 21ste. Tijl Pauwels startte prima aan zijn wedstrijd, maar haalde na een val de finish niet.

Bij de beloften ten slotte hadden we één vertegenwoordiger: eerstejaars Thomas Joseph. Hij werd verdienstelijk vijftiende.

PRIVACY