16
Nov
terug naar volledige nieuwsoverzicht

Memorabele dag in Gavere !

Niet alleen Sunweb - Napoleon Games nam de Superprestigemanche in Gavere in zijn greep, ook Lares - Doltcini deed dat. Want van de zes podiumplaatsen die er bij de nieuwelingen en de juniores te verdienen waren, pakten we er liefst vijf. Een dagje om in te kaderen dus !


Bij de nieuwelingen namen onze jongens de wedstrijd in een ijzeren handgreep. Florian Vermeersch reed al in de eerste ronde solo aan de leiding om uiteindelijk met ruim een halve minuut voorsprong te winnen. Achter zijn rug maakte Arno Debeir deel uit van een achtervolgende groep van drie, een groep die op de hielen werd gezeten door Dante Scoponi. Met een hele sterke finale konden Arno en Dante uiteindelijk beslag leggen op de tweede en derde plek. Uitsluitend Lares - Doltcini op het podium (foto) dus, een memorabel moment dat nog meer kleur kreeg dankzij de knappe vijfde plek van Lloyd Sprangers, opnieuw met voorsprong de beste eerstejaars.

Ook onze juniores deden het uitstekend, zij het achter de rug van een dominante Eli Iserbyt, waar we opnieuw weinig konden tegen inbrengen. Dat deden we wel in de strijd voor de ereplaatsen, en dat vooral met onze talentrijke eerstejaars. Daarvan mochten er twee het podium op: een sterke Jappe Jaspers, die bewijst dat hij ook in de modder zijn mannetje kan staan, en Thijs Wolsink, duidelijk naar zijn topconditie aan het groeien. Johan Jacobs werd na een mindere dag en materiaalpech vijfde, Tijl Pauwels en Jenko Bonne deden het ook meer dan behoorlijk met een zevende en achtste plek. Alex Colman gaf op na een spectaculaire valpartij, die de tv-uitzending haalde.

Bij de beloften schudde tweedejaarsbelofte Jonas Degroote opnieuw een knappe remonte uit de benen. Met zijn elfde plek viel hij in de blubber - zijn favoriete ondergrond - jammer genoeg net uit de top tien. Eerstejaars Thomas Joseph en Elias Van Hecke werden respectievelijk 23ste en 29ste.

Onze eerstejaarsjunior Louis Overmeire trok naar de regionale wedstrijd in het Vlaams-Brabantse Hoegaarden, waar hij vijfde werd. Hij reed lang in derde positie, maar werd teruggeslagen door een valpartij.

PRIVACY