22
Sep
terug naar volledige nieuwsoverzicht

Manager Jurgen Mettepenningen: "Investering in talent rendeert"

Samen met de profs van Sunweb - Napoleon Games werden de zestien talentrijke jongeren van Lares - Doltcini maandagavond in het Napoleon Games Grand Casino in Knokke voorgesteld aan een massa volk. Een leuke belevenis voor onze jongeren, die met zeven overwinningen wervelend aan hun winter zijn gestart. Dit weekend begint het echte werk in Neerpelt en Erpe-Mere, en teammanager Jurgen Mettepenningen heeft er alvast vertrouwen in. Onze opleiding moet op langere termijn de toekomst verzekeren van onze hoofdploeg Sunweb - Napoleon Games.


Net als in zijn profs heeft Jurgen veel vertrouwen in zijn opkomend talent: "Lares - Doltcini haalde de voorbije winter moeiteloos zijn doelstellingen. Meer zelfs: geen enkele van de concurrerende jeugdteams sloot af met meer zeges dan wij. Dat de investering in jong talent ook op lange termijn rendeert, bewijst het feit dat intussen al acht jongens doorgestroomd zijn naar onze moederploeg, of dat in de toekomst zullen doen. Een duidelijk signaal naar alle jeugd: er zijn veel toekomstmogelijkheden bij Lares - Doltcini."

Bovendien roemt Jurgen de neus voor talent bij ploegleider Andre Tummeleer. "Kijk bijvoorbeeld naar Gerben Kuypers. Geen veelwinnaar, maar Andre en Mario De Clercq zagen wel dat er talent in die jongen zat. Ze haalden hem halfweg vorige winter in de ploeg, en wat gebeurt er nu? Het seizoen is nog maar pas begonnen, maar hij heeft wel al twee overwinningen beet."

PRIVACY