07
Jul
terug naar volledige nieuwsoverzicht

Lares - Doltcini schiet meteen drie keer raak!

 Zes dagen bestaat Lares - Doltcini nu. En hoeveel zeges hebben onze renners intussen beet? Liefst drie!


Nieuweling Thijs Wolsink was vrijdag de eerste om te winnen in onze nieuwe tenues. Thijs deed dat in het Duitse Stadlohn, waar hij onder meer de regerende Nederlandse kampioen klopte.

Zaterdag was Johan Jacobs aan de beurt. Onze Zwitser verscheen met een regionale selectie aan de start van de Franse Tour du Piémont Haut-Rhinois, waar hij in de vlakke openingsrit negentig kilometer aan de leiding reed. In de laatste vier kilometer begon hij aan een solo richting zijn eerste zege dit wegseizoen. Na een zesde plek in de klimtijdrit en een vijfde in de slotetappe sloot onze eerstejaarsjunior de ronde als derde af.

Zondag zorgde Thomas Joseph (foto) voor onze derde overwinning op evenveel dagen. Thomas, die vorige week ook al indruk maakte in de Acht van Bladel en woensdag nog met onze andere juniores ging trainen in Harzé, reed in een regionale wedstrijd in Zandvoorde halfweg wedstrijd met elf renners weg. Uiteindelijk werd het na een zware en natte wedstrijd spurten met negen, een sprintje dat onze junior uit Heuvelland won.

Verder waren er nog verschillende toptienplaatsen te noteren: Angelo Van den Bossche en Elias Van Hecke werden na een attractieve wedstrijd derde en vierde in Hamme, Louis Overmeire was vijfde in Geetbets, Jappe Jaspers zesde in de mountainbikewedstrijd in Sankt Vith en Florian Vermeersch tiende in Huise. Belofte Jonas Degroote viel na een offensieve koers in Rozebeke met een elfde plek net buiten die top tien.

(Bron: www.lares-dolticini.be - Foto Luc Timmermans)

PRIVACY