02
Jul
terug naar volledige nieuwsoverzicht

Johan Jacobs zorgt meteen voor eerste podium van Lares - Doltcini

 De eerste podiumplek van Lares - Doltcini is, op dag 2 van het bestaan van ons nieuwe team, al een feit.


In de klimkoers in Harzé maakte onze eerstejaarsjunior Johan Jacobs indruk. Johan wachtte, zoals opgedragen door ploegleider Andre Tummeleer, tot de zware lokale ronden om aan de boom te schudden en reed toen samen met collega-veldrijder Jelle Schuermans naar een andere crosser, Pascal Eenkhoorn. Diep in de finale kreeg Johan af te rekenen met krampen, waardoor hij een versnelling van Schuermans niet kon beantwoorden. Onze Zwitser werd wel nog knap tweede.

Onze nieuwelingen deden het ook behoorlijk op de hellende wegen rond Harzé. Jappe Jaspers, die gehinderd werd op de steilste beklimming van de dag en daardoor een fikse inspanning moest uit de benen schudden om terug te keren, werd elfde. Tijl Pauwels plaatste zich als derde in de spurt van een eerste pelotonnetje, goed voor de veertiende plaats. Florian Vermeersch werd 49ste, terwijl Alex Colman, Thijs Wolsink en Louis Overmeire de streep niet haalden.

Ook onze andere juniores waren erbij in Harzé. Niet aan de start van de wedstrijd, want daaraan mochten ze drie dagen na de Acht van Bladel omwille van een bondsreglement niet deelnemen, wel aan de kant van de weg voor een fotoshoot (het resultaat vindt u elders op deze website), die gevolgd werd door een training op Ardense wegen. Meteen een drukke dag dus voor het kersverse Lares - Doltcini!

(Bron: www.lares-doltcini.be - Foto Andre Tummeleer)

PRIVACY