20
Sep
terug naar volledige nieuwsoverzicht

Het nieuwe seizoen is van start gegaan. En hoe!

De jongeren van Lares - Doltcini zijn klaar voor het echte werk, zoveel lijkt zeker. Afgelopen weekend verzamelden onze talenten zes overwinningen. Dat Gerben Kuypers en Florian Vermeersch gisteren wonnen in Knesselare, meldden we u toen al. Zaterdag stak echter nog een derde renner van onze ploeg de handen de lucht in: nieuwkomer Luke Verburg. Nadat hij vorige week bij de nieuwelingen naar de zege snelde in Wiekevorst, moest hij gisteren op de mountainbike aan de slag tegen de aspiranten in het Waalse Burdinne. Met zijn dagzege daar schreef hij ook de eindstand van de Kids Trophy op zijn naam.


Zondag kwamen er nog eens drie overwinningen bij. In Koningshooikt, de eerste moddercross van het seizoen, stoomde Tijl Pauwels (foto) solo naar de zege. Ploegmaat Dante Scoponi (uiteindelijk zevende) kleurde de beginfase van de wedstrijd, maar hij kon net als zijn concurrenten niet lang aanpikken toen Tijl naar voren stormde. Opmerkelijk: de vier veldritzeges die onze juniores dit jaar behaalden, staan op naam van evenveel verschillende jongens. Ook bij de nieuwelingen hadden we een duo aan de start: eerstejaars Witse Meeussen en Luke Verburg (opnieuw hij...) werden respectievelijk achtste en zestiende.

Overwinning vijf en zes kwamen er met dank aan onze Nederlanders Mitch Groot en Thijs Wolsink, die stevig uithaalden op de wegfiets. Mitch deed zijn zege van vorige week in Bergheim nog eens over in het Duitse Aachen, Thijs Wolsink snelde naar plek 1 in het criterium van Oosterhout.

(bron: lares-doltini.be)

PRIVACY