11
Okt
terug naar volledige nieuwsoverzicht

Geen podiumplaatsen in Ronse

Ook al presteerden enkele van onze jongens op een mooi niveau in Ronse, toch oogt de buit na de Grote Prijs Mario De Clercq vrij pover. Pech hield nieuweling Gerben Kuypers (7e) uit de top vijf, terwijl een sterke Mitch Groot (4e) en Alex Colman (5e) net niet op het podium mochten klimmen bij de juniores. 


Bij de nieuwelingen domineerde noorderbuur Tomas Kopecky. Die reed een halve minuut weg van zijn landgenoot Bart Hazekamp. De strijd voor de derde podiumplek werd gevoerd door onze Gerben Kuypers en Niels Vandeputte, maar tot een echte strijd kwam het niet. In de slotronde ging Gerbens ketting immers tweemaal van de voorplaat. Daardoor werd hij teruggeslagen naar de zevende plek. Eerstejaarsnieuweling Luke Verburg volgde na een goeie wedstrijd een plekje verderop. Witse Meeussen werd na drie valpartijen dertiende, Bjarne Laroy negentiende. Lloyd Sprangers kon niet starten door ziekte.

Ook bij de juniores stak een Nederlander er een eindje bovenuit: Jens Dekker reed van start tot aankomst solo aan de leiding. Ook hier streden we voor plaats drie, maar in dat gevecht moesten we in de slotfase onderdoen voor Seppe Rombouts. Mitch Groot (archieffoto Photopress.be), op de laatste rij gestart, kon na zijn uitstekende remonte naar een vierde plek wel vaststellen dat zijn vormpeil zich in stijgende lijn bevindt. En ook Alex Colman (vijfde), die eerder deze week nog op bezoek moest bij de osteopaat, kon tevreden naar huis. Thijs Wolsink werd zesde, eerstejaars Florian Vermeersch negende, maar de rest van onze renners finishte een heel eind verderop: Tijl Pauwels als 20ste, Dante Scoponi als 21ste, Louis Overmeire als 25ste. Arno Debeir ten slotte gaf op met een pijnlijke rug.

Op een ander front zorgde nieuweling Yente Peirens wel voor twee podiumplaatsen. Hij werd zaterdag knap tweede in Meulebeke nadat hij tot diep in de finale in strijd was geweest voor de zege, en werd een dag later als derde afgevlagd in de regionale wedstrijd in Nossegem.

PRIVACY