19
Nov
terug naar volledige nieuwsoverzicht

Florian Vermeersch zit aan 10 !

Dat Lares - Doltcini momenteel 28 zeges op zijn conto heeft, dankt de ploeg voor een flink deel aan nieuweling Florian Vermeersch. Onze Oost-Vlaming ploeterde in de Gaverse blubber zondag naar zijn tiende overwinning van het seizoen. En dat leek behoorlijk gemakkelijk te gaan. "Toch was het hard knokken, hoor. Het was echt een zwaar parcours", blies hij na afloop. "Maar in de laatste ronde was mijn voorsprong wel zo groot dat ik geen risico's meer hoefde te nemen en vlot naar mijn tiende zege reed."


Daarmee steekt Florian deze herfst met kop en schouders boven de verzamelde concurrentie uit. Dat doet hij trouwens ook letterlijk. Het voorbije jaar kreeg hij een flinke groeischeut, en dat doet zich voelen in de cross. "Ik meet nu 1m86. Vorig jaar was dat nog begin de zeventig. Ik groeide dus flink, maar bleef wel op m'n zelfde gewicht. Dat laatste voel ik. Er zit daardoor meer power in de benen."

En daardoor kan onze student Latijn het nu ook op de zware omlopen waar hij vorig jaar als eerstejaars nog te groen voor was. "Ik reed dit seizoen al dertien crossen, en won er tien van. En daar ben ik heel tevreden mee, natuurlijk. Dit had ik absoluut niet verwacht. Ik begon goed aan het seizoen en heb niet de indruk dat mijn vormpeil daalt. Integendeel zelfs. Het gaat momenteel heel erg goed."

Dat hij zo regelmatig presteert, doet Florian en de omkadering deugd. "Want ik wilde het hele seizoen lang goed zijn. Daarom is het Belgisch kampioenschap op zich geen doel. Al zou het heel leuk zijn om daar te winnen, natuurlijk. Ik sprak met mijn ouders en ploegleider Andre af om slechts één cross per weekend af te werken. Zo probeer ik fris naar het BK te trekken." Dit weekend kiest Florian bijvoorbeeld om zaterdag niet naar Koksijde te trekken, maar enkel zondag naar Francorchamps.

PRIVACY