29
Nov
terug naar volledige nieuwsoverzicht

Florian Vermeersch slaat toe in onze thuisbasis Hamme

De eerste grote zege voor onze juniores is een feit. In Hamme, de thuisbasis van ons team, sloeg eerstejaars Florian Vermeersch toe bij de juniores. Alex Colman reed voor eigen volk naar een hele fraaie derde plek. Bij de nieuwelingen ontglipte een mogelijke zege aan Luke Verburg door pech 


 Door omstandigheden, vooral lichamelijk leed, hadden we slechts drie juniores aan de start in Hamme, maar die persten wel een opmerkelijke wedstrijd uit de benen. Alex Colman en Mitch Groot startten het snelst en kregen onze oud-renner Jappe Jaspers mee. Terwijl Mitch afhaakte (hij werd uiteindelijk zevende) kwam Florian Vermeersch na een rondelange inspanning aansluiten. In de slotronde had onze eerstejaars zelfs nog voldoende krachten op overschot om te versnellen. Een inspanning die hij volhield tot de streep, waar hij zijn eerste belangrijke zege bij de juniores mocht vieren - tot groot jolijt van onze manager Jurgen Mettepenningen en ploegleider Andre Tummeleer. "Ik ben net op tijd naar mijn beste vorm aan het groeien", concludeerde 'Flor' met een brede glimlach. Alex Colman werd na een val in de laatste hectometers nog een hele knappe derde.

Bij de nieuwelingen hadden we ei zo na ook een eerstejaars als winnaar. Luke Verburg reed bijna van start tot aankomst aan de leiding, waarvan een deel met Zwitsers kampioen Rouiller. Die reed in de slotronde lek, maar daar kon Luke niet van profiteren aangezien aan het eind van de wedstrijd zijn tube van de velg ging (net als gisteren in een regionale Nederlandse veldrit trouwens). Luke spurtte zich al lopend nog de longen uit het lijf om zijn podiumplek te vrijwaren, maar daar slaagde hij net niet in. Luke was immers pas zesde, net tussen ploegmaats Lloyd Sprangers (5e) en Gerben Kuypers (7e na een sterke beginfase) in. Eerstejaars Yente Peirens en Witse Meeussen finishten als 11e en 19e.

PRIVACY