29
Nov
terug naar volledige nieuwsoverzicht

Dante Scoponi kapt met competitie

Dante Scoponi hangt z'n fiets aan de haak. Onze eerstejaarsjunior begon veelbelovend aan het veldritseizoen, maar kwam na enkele weken in een mentaal dipje terecht. Een dipje waar onze Kempenaar niet gemakkelijk uitgeraakte, vandaar zijn inactiviteit van de voorbije weken. Zondag maakte Dante zijn afscheid van de veldritsport bekend. "Want de druk die ik mezelf oplegde, was te groot geworden", geeft Dante aan in onderstaand afscheidsberichtje. Na het eerdere afscheid van Louis Overmeire telt Lares - Doltcini nog zes juniores.


 "Beste supporters, sommige onder jullie hebben misschien al opgemerkt dat ik niet meer tussen de uitslagen te vinden ben. Dat is omdat ik besloten heb om te stoppen met competitie. Ik legde voor mezelf de lat te hoog en dat zorgde ervoor dat ik bij het minste dat iets niet perfect verliep een mentale klop kreeg. Volgens veel mensen is perfectionisme een goede eigenschap maar voor mij was het eerder een blok aan mijn been. Zolang alles goed gaat is er geen probleem, maar zodra er ook maar iets misgaat begon ik over alles te twijfelen, deed ik mijn trainingen wel goed, ben ik wel goed bezig,..." 

"Ik heb afgelopen zomer nog voor de volle 100% voor mijn passie kunnen leven en dat uitte zich ook in mijn prestaties want in september was ik in mijn ogen nog ik de vorm van mijn leven. Maar toen het seizoen begon en ik enkele kleine tegenslagen kende, kon ik die moeilijk plaatsten. Zo ben ik dan beetje bij beetje in een negatieve spiraal gesukkeld. We hebben nog geprobeerd dit op te lossen met een mental coach maar blijkbaar zat het te diep. Ik heb momenteel niet de (mentale) kracht om terug te vechten." 

"Ik zal zeker en vast blijven fietsen want ik heb altijd met volle teugen van het koersen genoten, maar de druk (die ik mezelf oplegde) om te presteren kan ik niet meer aan. Graag wil ik iedereen bedanken die mij op eender welke manier heeft gesteund en bijgestaan door die toffe jaren! Ikzelf zal dit hoofdstuk afsluiten met veel mooie herinneringen, waarvan dit er een is
 (zie foto Photopress.be). Mijn laatste overwinning, nu bijna een jaar geleden in Bredene."

PRIVACY