20
Nov
terug naar volledige nieuwsoverzicht

Acties bij stroomonderbreking !

Als gevolg van een mogelijk stroomtekort deze winter, heeft de federale regering een afschakelplan voorgesteld. (http://economie.fgov.be/nl/elektriciteitsschaarste/afschakelplan/#.VGcyQ2d0ypo)

Bij een stroomtekort worden bepaalde regio’s voor bepaalde tijd afgesloten van het stroomnetwerk. Welke gevolgen heeft dit voor uw beveiligingssysteem?


1 -  Werking beveiligingssysteem

 

Hier stelt zich geen enkel probleem. Uw beveiligingscentrale in de woning beschikt over een noodbatterij die u, conform de INCERT-normering, voor minstens 24 uur de verdere werking van uw beveiligingssysteem garandeert.

 

2 -  Transmissie naar de meldkamer

 Wanneer uw beveiligingssysteem in alarm gaat, wordt een melding gestuurd naar de meldkamer. Er zijn drie manieren waarop deze melding kan gebeuren, elk met hun consequenties. Op basis van uw klantnummer (vermeld op uw klavier en factuur) kan u controleren wat u dient te doen:

 -       Uw klantnummer begint met de letter W

 

o  Uw beveiligingssysteem maakt standaard gebruik van een gsm-transmitter. Deze beschikt, net zoals uw alarmcentrale, over een noodbatterij die ervoor zorgt dat uw gsm-transmitter zelfs bij stroompanne, autonoom blijft voortwerken.

 

o  De gsm-masten van Proximus en Mobistar beschikken eveneens over een noodbatterij die de masten tijdens een stroomtekort actief houden. Wij hebben bijkomende info gevraagd aan deze operatoren i.v.m. het noodplan dat zij klaar hebben. Wij houden u uiteraard op de hoogte van zodra wij deze info ontvangen.

 -          Uw klantnummer begint met de letter P

 

o  U heeft een analoge telefoonlijn van Proximus (het vroegere Belgacom):

Hier stelt zich geen probleem omdat de provider zijn analoge lijnen zelf van stroom voorziet.

Hoe kan u weten of u een analoge lijn heeft? Heel eenvoudig: als u de stroom afzet en u kunt nog steeds telefoneren via uw vaste lijn, wordt de lijn gevoed door Proximus en heeft u een analoge lijn.

 

 

o  U heeft Telenet, Scarlet, digitale lijnen,… :

§  Hier stelt zich wel een probleem. Wanneer de stroom uitvalt, kunt u niet meer telefoneren via uw vaste lijn, dus kan uw beveiligingssysteem ook de meldkamer niet bereiken.

§  Oplossing: Uw beveiligingssysteem voorzien van een gsm-transmitter wat wij u de laatste drie jaar via onze nieuwsbrieven en tijdens het onderhoud  reeds verschillende malen hebben voorgesteld. Wenst u gebruik te maken van deze oplossing, aarzel dan niet ons te contacteren op het nummer 070/ 222 409 zodat we dit zo snel mogelijk voor u in orde kunnen maken.

 

3 -  Meldkamer:

Onze meldkamer Praxis is eveneens gekeurd volgens de strengste Europese normen  (als enige in België!) en beschikt over een autonomie van maar liefst 3 volle dagen! (72 uur).

 

Zoals u ziet, hebben we het maximum gedaan om de mogelijke ongemakken bij een stroomonderbreking tot een minimum te beperken. Uiteraard is het nooit verkeerd extra waakzaam te zijn tijdens deze stroomonderbrekingen.

  

Als u twijfelt, aarzel dan niet ons te contacteren: wij helpen u graag verder.

 

Tot binnenkort!

 

PRIVACY