26
Jan

De winnaars zijn bekend !

Bedankt voor jullie massale deelname!
Uit alle mails werden vijf winnaars geloot, die elk een duoticket toegestuurd krijgen voor het WK veldrijden in Zolder, komende zondag.

 

19
Jan

Tijl Pauwels opnieuw tijdje aan de kant

Het zit de junioreskern van Lares - Doltcini dit seizoen absoluut niet mee. Onder meer Tijl Pauwels en Arno Debeir misten al heel wat wedstrijden door blessureleed, Alex Colman herstelt momenteel van een knieblessure na een val op het BK en nu staat Tijl opnieuw een tijdje aan de kant. 

18
Jan

Florian Vermeersch mag zich opmaken voor eerste WK

Florian Vermeersch mag zich opmaken voor zijn allereerste wereldkampioenschap. Onze eerstejaarsjunior kreeg vandaag te horen dat hij geselecteerd werd voor de Belgische ploeg voor het WK in Zolder, en reageert daar uiteraard uitgelaten op: "Zo blij om dit te mogen meemaken in eigen land!" 

17
Jan

Mitch Groot domineert wereldbekermanche in Lignières!

Mitch Groot, Thijs Wolsink en Florian Vermeersch konden in het Franse Lignières klinkende revanche nemen voor hun tegenvallende nationale kampioenschappen van vorige week.

16
Jan

Arno Debeir en Gerben Kuypers halen podium in Zonnebeke

Terwijl onze drie geselecteerde juniores afreisden naar het Franse Lignières voor de wereldbeker-manche van zondag, stond Lares - Doltcini ook met een ruime delegatie aan de start van de Kasteelcross in Zonnebeke.

11
Jan

Drie renners geselecteerd voor WB Lignières

Drie juniores van Lares - Doltcini mogen dit weekend hun koffers pakken voor de wereldbekermanche in Lignières, een plaats diep in Frankrijk. 

10
Jan

Mitch Groot zorgt voor vierde medaille

De medailles van Yente Peirens, Witse Meeussen en Mees Hendrikx kregen op dag 2 van de nationale kampioenschappen nog een vervolg op de Nederlandse titelstrijd voor juniores in Hellendoorn. 

09
Jan

Yente Peirens en Witse Meeussen zorgen voor hoogtepunt op BK

Yente Peirens en Witse Meeussen bezorgden Lares - Doltcini en moederploeg Marlux - Napoleon Games in het Kempense Lille een droomstart van de Belgische kampioenschappen. In het allereerste BK van het drukke weekend, dat voor eerstejaarsnieuwelingen, trokken ze het laken stevig naar zich toe. Samen hadden ze de hele wedstrijd met een jojoënde Michael Bervoets aan de leiding gereden, maar hun Limburgse opponent moest in de slothectometers overboord. Na een foutje op de trappen moest ook Witse net voor de finish een snedige Yente laten gaan. Goud dus voor Yente, zilver voor Witse, en Bjarne Laroy werd achtste na pech. 

08
Jan

Lares - Doltcini trekt met verschillende kanshebbers naar BK en NK

Terwijl de meeste veldritfans aftellen naar het Belgisch kampioenschap veldrijden voor profs op zondag, is het voor Lares - Doltcini vooral uitkijken naar zaterdag. Dan werken de eerstejaarsnieuwelingen (met Bjarne Laroy, Witse Meeussen en Yente Peirens), de tweedejaarsnieuwelingen (Gerben Kuypers en Lloyd Sprangers) en de juniores (Alex Colman, Arno Debeir, Tijl Pauwels en Florian Vermeersch) al hun BK af in Lille. 

03
Jan

Yente Peirens klimt podium van Leuven op

De laatste cross van de eindejaarsperiode in Leuven kreeg heel wat volk van Lares - Doltcini op bezoek. Vooral Yente Peirens kon zich laten opmerken. 

01
Jan

Blauw-witte kleuren voor 2016

2016 kan beginnen! Uiteraard wensen wij alle leden, sponsors en fans van Lares - Doltcini een gezond, gelukkig en sportief 2016 toe. 

01
Jan

Het nieuwe jaar start met een 1-2-3'tje

 2016 begon voor Lares - Doltcini niet alleen met frisse blauwe tenues, maar ook met een erg fraai 1-2-3'tje.

30
Dec

Twee toptienplaatsen in Bredene

Drie van onze renners verschenen woensdag aan de start van de veldrit in kustgemeente Bredene.  

26
Dec

Arno Debeir en Gerben Kuypers slaan toe in Beernem

Terwijl in het Limburgse Zolder werd gecrost, gebeurde hetzelfde aan de andere kant van het land in het West-Vlaamse Beernem. 

15
Dec

Vier juniores in nationale ploegen voor Namen

Op de uitdagende Citadel van Namen rijden zondag vier renners van Lares - Doltcini rond. Bondscoaches Rudy De Bie en Johan Lammerts selecteerden Belgen Florian Vermeersch (A-ploeg) en Alex Colman (B-ploeg), en Nederlanders Mitch Groot en Thijs Wolsink voor de derde wereldbekermanche voor juniores van het seizoen. 

13
Dec

Lloyd Sprangers heeft grootste motor in Francorchamps

De lange autotrip naar het circuit van Spa-Francorchamps legde ons geen windeieren. Bij de nieuwelingen klom Lares - Doltcini immers tweemaal op het podium.

29
Nov

Dante Scoponi kapt met competitie

Dante Scoponi hangt z'n fiets aan de haak. Onze eerstejaarsjunior begon veelbelovend aan het veldritseizoen, maar kwam na enkele weken in een mentaal dipje terecht. Een dipje waar onze Kempenaar niet gemakkelijk uitgeraakte, vandaar zijn inactiviteit van de voorbije weken. Zondag maakte Dante zijn afscheid van de veldritsport bekend. "Want de druk die ik mezelf oplegde, was te groot geworden", geeft Dante aan in onderstaand afscheidsberichtje. Na het eerdere afscheid van Louis Overmeire telt Lares - Doltcini nog zes juniores.

29
Nov

Florian Vermeersch slaat toe in onze thuisbasis Hamme

De eerste grote zege voor onze juniores is een feit. In Hamme, de thuisbasis van ons team, sloeg eerstejaars Florian Vermeersch toe bij de juniores. Alex Colman reed voor eigen volk naar een hele fraaie derde plek. Bij de nieuwelingen ontglipte een mogelijke zege aan Luke Verburg door pech 

11
Okt

Geen podiumplaatsen in Ronse

Ook al presteerden enkele van onze jongens op een mooi niveau in Ronse, toch oogt de buit na de Grote Prijs Mario De Clercq vrij pover. Pech hield nieuweling Gerben Kuypers (7e) uit de top vijf, terwijl een sterke Mitch Groot (4e) en Alex Colman (5e) net niet op het podium mochten klimmen bij de juniores. 

04
Okt

Reis naar Gieten levert dubbele derde plek op

Lares - Doltcini hoefde de lange trip naar het Noord-Nederlandse Gieten niet voor niks te maken. Overwinningen leverde die weliswaar niet op, maar twee van onze Nederlanders maakten er wel een lucratieve wedstrijd van. Thijs Wolsink (foto) werd derde bij de juniores, eerstejaars Luke Verburg deed hetzelfde bij de nieuwelingen. Luke - onze enige vertegenwoordiger in de nieuwelingencross - reed al vroeg aan de leiding met twee anderen, een koptrio dat later uitgebreid werd tot zeven. Niemand kon echter een kloofje slaan, en dus werd het sprinten voor de zege.

03
Okt

Nieuwelingen scoren in regionaal circuit

Terwijl het gros van onze junioren zich oplaadde voor de openingsmanche van de Hansgrohe Superprestige van zondag in het Nederlandse Gieten, kozen de meeste van onze nieuwelingen afgelopen zavoor het regionale Belgische circuit. En dat niet zonder succes.

 

27
Sep

Tweemaal podium in Erpe-Mere, winst in Izegem

Een flink deel van de talenten van Lares - Doltcini had gisteren al gecrost in Neerpelt, maar ook in Erpe-Mere gingen we met verschillende jongens aan de slag. Dat zorgde voor twee extra podiumplaatsen: Lloyd Sprangers werd tweede bij de nieuwelingen, Tijl Pauwels derde bij de junioren. Lloyd kon in eigen streek niet optornen tegen een sterke Vince Van den Eynde. Geen schande, aangezien onze Zottegemnaar gisteren ook al had gecrost in Neerpelt. Na een tuimelperte van concurrent Andres Verdonck pakte Lloyd wel weer een fraaie podiumplek. Bjarne Laroy stapte ziek af.

 

26
Sep

Neerpelt: Gerben Kuypers beste nieuweling, Thijs Wolsink 2e junior

De opwarmertjes in het B-circuit zitten erop, met de Soudal GP Neerpelt stond vandaag de eerste belangrijke wedstrijd op het programma van onze talenten. Een cross waarin we het uitstekend deden. Gerben Kuypers won (voor de derde keer al dit seizoen) bij de nieuwelingen, Thijs Wolsink stond op de tweede podiumtrap bij de juniores.

23
Sep

Ook Arno Debeir mag naar Sunweb - Napoleon Games

Met Thijs Wolsink, Mitch Groot en Florian Vermeersch hadden al drie renners binnen Lares - Doltcini de zekerheid dat ze na hun juniorenperiode mochten doorgroeien naar moederploeg Sunweb - Napoleon Games (die op dat moment al Marlux - Napoleon Games zal heten). Op de ploegvoorstelling kwam daar een vierde naam bij, want maandag tekende ook Arno Debeir bij.

22
Sep

Manager Jurgen Mettepenningen: "Investering in talent rendeert"

Samen met de profs van Sunweb - Napoleon Games werden de zestien talentrijke jongeren van Lares - Doltcini maandagavond in het Napoleon Games Grand Casino in Knokke voorgesteld aan een massa volk. Een leuke belevenis voor onze jongeren, die met zeven overwinningen wervelend aan hun winter zijn gestart. Dit weekend begint het echte werk in Neerpelt en Erpe-Mere, en teammanager Jurgen Mettepenningen heeft er alvast vertrouwen in. Onze opleiding moet op langere termijn de toekomst verzekeren van onze hoofdploeg Sunweb - Napoleon Games.

20
Sep

Het nieuwe seizoen is van start gegaan. En hoe!

De jongeren van Lares - Doltcini zijn klaar voor het echte werk, zoveel lijkt zeker. Afgelopen weekend verzamelden onze talenten zes overwinningen. Dat Gerben Kuypers en Florian Vermeersch gisteren wonnen in Knesselare, meldden we u toen al. Zaterdag stak echter nog een derde renner van onze ploeg de handen de lucht in: nieuwkomer Luke Verburg. Nadat hij vorige week bij de nieuwelingen naar de zege snelde in Wiekevorst, moest hij gisteren op de mountainbike aan de slag tegen de aspiranten in het Waalse Burdinne. Met zijn dagzege daar schreef hij ook de eindstand van de Kids Trophy op zijn naam.

20
Nov

Acties bij stroomonderbreking !

Als gevolg van een mogelijk stroomtekort deze winter, heeft de federale regering een afschakelplan voorgesteld. (http://economie.fgov.be/nl/elektriciteitsschaarste/afschakelplan/#.VGcyQ2d0ypo)

Bij een stroomtekort worden bepaalde regio’s voor bepaalde tijd afgesloten van het stroomnetwerk. Welke gevolgen heeft dit voor uw beveiligingssysteem?

19
Nov

Florian Vermeersch zit aan 10 !

Dat Lares - Doltcini momenteel 28 zeges op zijn conto heeft, dankt de ploeg voor een flink deel aan nieuweling Florian Vermeersch. Onze Oost-Vlaming ploeterde in de Gaverse blubber zondag naar zijn tiende overwinning van het seizoen. En dat leek behoorlijk gemakkelijk te gaan. "Toch was het hard knokken, hoor. Het was echt een zwaar parcours", blies hij na afloop. "Maar in de laatste ronde was mijn voorsprong wel zo groot dat ik geen risico's meer hoefde te nemen en vlot naar mijn tiende zege reed."

16
Nov

Memorabele dag in Gavere !

Niet alleen Sunweb - Napoleon Games nam de Superprestigemanche in Gavere in zijn greep, ook Lares - Doltcini deed dat. Want van de zes podiumplaatsen die er bij de nieuwelingen en de juniores te verdienen waren, pakten we er liefst vijf. Een dagje om in te kaderen dus !

03
Nov

Lares - Doltcini naar EK in Lorsch

De selecties voor het Europees kampioenschap veldrijden voor jeugdrenners in het Duitse Lorsch van komende zaterdag zijn bekend. En die draaiden voor de juniores van Lares - Doltcini behoorlijk goed uit.

29
Okt

Jappe jaspers fietst naar Sunweb - Napoleon Games

Sunweb - Napoleon Games blijft werken aan zijn toekomst. Onze moederploeg geeft verschillende jongeren de kans te rijpen als belofte, en dat gebeurt straks ook met Jappe Jaspers.

12
Okt

Met drie podiumplaatsen terug uit Ronse

 Ook in Ronse waren de renners van Lares - Doltcini niet van het podium weg te slaan, al vielen er deze keer geen overwinningen te melden. Bij de nieuwelingen scheelde het nochtans niet veel. Eerst reed man in vorm Florian Vermeersch aan de leiding, maar hij kon die inspanning niet volhouden en werd voorbijgegaan door ploegmakker Arno Debeir en Andreas Goeman. In de spurt voor de zege schoot Arno jammer genoeg uit z'n klikpedaal, waardoor hij zijn kansen niet kon verdedigen en - opnieuw - tweede werd. Florian finishte nog als derde, een sterke Lloyd Sprangers als vijfde en (veruit) beste eerstejaars, en Dante Scoponi na pech als negende.

08
Sep

Uniek: vier zeges op één dag!

Een blauwe hemel vandaag zondag, maar toch bleef het de hele dag zeges van Lares - Doltcini regenen. Wat onze jongens klaarden, is uniek: vier overwinningen op één dag. 

20
Aug

Net geen derde overwinning voor onze wegrenner Angelo Van den Bossche.

In de junioreswedstrijd in Temse reed hij bijna de hele wedstrijd voorop met vier renners, en dat op een winderig parcours met een klimmetje. 

01
Aug

Geen operatie voor Tijl Pauwels na sleutelbeenbreuk

Onze nieuweling Tijl Pauwels zal even buiten strijd zijn. Tijl werd eerder deze week tijdens een training opgeschept door een wagen, en brak daarbij een sleutelbeen. 

13
Jul

Angelo van den Bossche oppermachtig in Oostkerke/Damme

Opnieuw een extra overwinning erbij voor Lares - Doltcini, deze keer dankzij Angelo Van den Bossche!

07
Jul

Lares - Doltcini schiet meteen drie keer raak!

 Zes dagen bestaat Lares - Doltcini nu. En hoeveel zeges hebben onze renners intussen beet? Liefst drie!

03
Jul

Nieuwsbrief 03/07/2014

Nu de wereldbeker zijn ontknoping nadert, met een tot nu toe fantastische Belgische ploeg, begeeft het wielerpeloton zich naar de start van de Ronde van Frankrijk.

Ook de nieuwelingen en junioren van het Lares-doltcini Cyclingteam zijn zich volop aan het voorbereiden op het nakende veldritseizoen.

02
Jul

Johan Jacobs zorgt meteen voor eerste podium van Lares - Doltcini

 De eerste podiumplek van Lares - Doltcini is, op dag 2 van het bestaan van ons nieuwe team, al een feit.

29
Mei

Lares wordt op 1 juli de nieuwe hoofdsponsor van jeugdteam van het Sunweb Napoleon Cycling Team

Het opleidingsteam van het Sunweb Napoleon Cycling Team heeft binnenkort een nieuwe hoofdsponsor. Vanaf 1 juli zal de formatie als Lares - Doltcini door het leven gaan. Lares, een Belgische beveiligingsfirma, neemt de rol over van de huidige hoofdsponsor Arta Building en tekende een overeenkomst tot eind 2016. De Oudenaardse firma wordt voor eenzelfde termijn nevensponsor van Sunweb - Napoleon Games.

PRIVACY